6 flessen Prosecco Nina Rizzi met gratis levering
De details
Nani Rizzi Prosecco Superiore Valdobbiadene DOCG Brut
- Fruitige zinspelen van rijpe appel en gele perzik
- Licht aroma van acacia bloemen en rozenblaadjes
- Geschikt al aperitief en lekker bij voorgerechten met vis
- Gemaakt met 85% Glera, 10% Bianchetta en 5% Perera druiven
- 11,5% alcohol
- Droog van smaak
Nani Rizzi Prosecco Superiore Valdobbiadene DOCG Extra Dry
- Licht bloemig, intens aroma van rijpe appels
- Geschikt als aperitief maar kan ook goed bij zeevruchten en garnalen
- Met verfijnde bubbels
- Medium droog van smaak
- 11,5% alcohol
Nani Rizzi is een beroemde en authentieke wijnmakerij in de regio Conegliano Valdobbiadene en staat internationaal bekend om zijn uitstekende Prosecco-wijnen. gemaakt met veel passie. Nani Rizzi is een van de weinige wijnhuizen die het predikaat van Prosecco Superiore kan gebruiken. Je hebt Prosecco en Prosecco Superiore en dat maakt een wereld van verschil. Om te voldoen aan Prosecco Superiore DOCG moet aan strikte regels worden voldaan:
-
De druiven moeten afkomstig zijn uit de regio Conegliano Valdobbiadene en ook hier moet de vinificatie plaatsvinden. De volgende gemeenten zijn binnen deze regio: Conegliano, San Vendemiano, Colle Umberto, Vittorio Veneto, Tarzo, Cison di Valmarino, San Pietro di Feletto, Refrontolo, Susegana, Pieve di Soligo, Farra di Soligo, Follina, Miane, Vidor en Valdobbiadene.
-
De minimale hoeveelheid Glera (de officiële naam van de prosecco-druif) in de wijn moet minstens 85% zijn
-
De maximale opbrengst per hectare is 135 hectoliter per hectare. Dit is aanzienlijk hoger in de reguliere Prosecco’s
-
De maximale hoeveelheid sap ten opzichte van de ingemaakte vruchten is 70%. Dus vanaf 100 kilo druiven kan tot 70 liter sap worden geperst
-
Bottelen moet plaatsvinden in de provincie Treviso
-
Strenge voorschriften voor restsuiker
Alleen flessen die zijn gefabriceerd volgens de bovenstaande regels mogen dit label op de fles dragen, meestal op de achterkant van de fles. Ook op het etiket wordt vaak ‘DOCG’ genoemd of uitgeschreven: Denominazione de Origine Controllata et Garantita. De termen ‘Prosecco Superiore’ en ‘Valdobbiadene’ en ‘Conegliano’ kunnen alleen worden gebruikt door DOCG-prosecco’s. Genoeg manier om te zien of de prosecco die je hebt voor jou voldoet aan de strikte DOCG-vereisten.